Начин на приготвяне
Разрежете половината заек на големи парчета. Сложете месото в достатъчно количество вода, в която са добавени сол, лъжичка оцет, зърна пипер и дафиновият лист.
Варете около час на умерен огън.
Наситнете лука и го запържете до златист цвят в сгорещеното олио. Добавете ориза и също го запържете, като бъркате непрекъснато.
Прехвърлете запържения ориз в тава и го смесете със спанака - предварително размразен и накълцан.
Прецедете бульона от варенето на заека и сипете в тавата от него - толкова, колкото е необходимо за съотношението вода:ориз (обикновено е 3:1).
Подредете отгоре парчетата заешко и печете до готовност в загрята на 200 градуса фурна.
Щом извадите ориза на фурна, покрийте с ориз, за да отпочине ястието и да се задуши за 10-тина минути.
Заешкото със спанак и ориз е готово.