Печена пуйка с боб

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921360
Печена пуйка с боб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • пуйка - 1 бр.
  • сланина - 300 г или бекон
  • боб - 1 кг
  • лук - 3 - 4 глави
  • червен пипер - 1 с.л. -
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • люти чушки - 1 - 2 бр.
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • черен пипер
  • магданоз
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пуйката на порции и я шпиковайте с резени сланина. Загрейте мазнината и запържете ситно нарязания лук да омекване. Добавете червения пипер, разбъркайте и прехвърлете зеленчука в дълбока тава. Отгоре подредете порциите пуешко месо, добавете малко вода и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Докато пуйката се пече сварете боба до готовност. Отцедете и сложете при запечената пуйка. Добавете доматеното пюре и ситно нарязания морков. Покрийте месото с останалата сланина, добавете ситно нарязаната люта чушка и подправките и печете още 40-50 минути на 180 градуса.

Преди поднасяне поръсете с магданоз.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: