Зимна супа с праз и картофи

Бона ФидеБона ФидеНовак
28/10/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 778
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Почистете праза и морковите и ги нарежете на ситно. Сложете продуктите в дълбока тенджера, залейте и с 6 ч.ч. подсолена вода и варете до омекване.

Сварените зеленчуци се изваждат от бульон, пасират се и се връщат обратно. В отделен съд се загрява олиото. Добавя се брашното, запържва се до златисто и се добавя във врящата супа.

Зимната супа се вари около 20 минути на тих огън, след което се добавя маслото и ситно нарязания магданоз.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар