Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Морски костур по американски

Морски костур по американски

Морски костур по американски
Снимка: Кирил Михайлов
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Страхотна рецепта за морски костур по американски"

Необходими продукти

  • морски костур - 500 г филе
  • чесън - 3 скилидки счукани
  • зехтин - 1 с.л. екстра върджин
  • магданоз - 1 с.л. пресен
  • черен пипер - 2 ч.л. смлян
  • сол - 1 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
  • бяло вино - 1/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте предварително фурната до 230 градуса.

В чаша смесете чесъна, зехтина, солта и черния пипер.

Поставете рибата в плитка стъклена или керамична форма за печене. Натрийте костура със сместа, приготвена по-рано, и я облейте с бялото вино.

Печете рибата, без да я покривате за 15 минути. След това поръсете с нарязан на много дребно магданоз и продължете да печете още 5 минути.

След като вече е изпечена рибата, я сложете в чиния и я намажете с останалите сокове от съда, в който се е пекла, и гарнирайте с лимонови резенчета печената риба.

Сервирайте морския костур по американски още докато е топъл.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: