ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Гъби»Пълнени гъби с кайма

Пълнени гъби с кайма

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6463k2k4571
Пълнени гъби с кайма
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
14/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
"Пълнените гъби с кайма са вашето малко бижу, което може да сервирате с цветна зелена салата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се големи гъби за пълнене, отстраняват им се пънчетата и се почистват. Лично аз предпочитам да ги обеля. В чашките на гъбите се поръсва малко сол и оставят настрани.

В купа се слага каймата, чуква се едно яйце, прибавят се чубрицата, черният пипер и настърганият кашкавал. Сместа се обърква хубаво.

Във всяка гъбена шапчица се слага от каймата, след което пълнените гъби се нареждат в тавичка с малко вода на дъното.

Печем гъбите на фурна на 200 градуса за около 30 минути. Сервират се и се консумират още докато са топли.

Пълнени гъби с кайма можем да комбинираме със салата с рукола.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: