Безглутенови крекери със семена

Росица ПетроваРосица Петрова
Ентусиаст
142
659
2k
36
Безглутенови крекери със семена
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
13/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
"Хрупкайте си на воля безглутеновите крекери със семена"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези соленки бисквити най-напред пресейте брашното в купа.

Смесете киселото мляко със содата и разбъркайте.

Разбийте яйцето.

Прибавете всички съставки към брашното (без пармезана) и разбъркайте с лъжица, до гладка, хомогенна смес.

Поръсете пармезана на плота и доомесете тестото за крекерите в него.

От тестото късайте късове с големина на орех. Оформете топче, което сплескайте между дланите си.

Наредете всички соленки в тава, покрита с хартия за печене.

Поръсете по малко пармезан върху всеки крекер. С помощта на вилица направете няколко шарки, като притискате леко.

Сложете да се пекат в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 13-15 минути, докато добият лек загар.

От това количество направих 20 броя вкусни и хрупкави безглутенови крекери със семена.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: