Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Постни пълнени чушки с нахут и кисело зеле

Постни пълнени чушки с нахут и кисело зеле

Постни пълнени чушки с нахут и кисело зеле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Любимите постни пълнени чушки са вече на трапезата - готови са за консумация"

Необходими продукти

  • чушки - 6 бр. сухи
  • нахут - 1/2 буркан сварен
  • кисело зеле - 1/4 зелка
  • праз - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен
  • кимион
  • олио
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Праза се нарязва на ситно и се запържва заедно със чесъна.

Прибавя се нарязаното кисело зеле. След него отцедения нахут.

Разбърква се и се поръсва червения пипер. Отдръпва се от огъня и се прибавят подправките.

Чушките се попарват с гореща вода. Отцеждат се и се пълнят със сместа.

Потапят се във брашно и се подреждат в тавата.

Налива се вода да се покрият постните пълнени чушки.

Покрива се с алуминиево фолио и се печат 50 мин.

След това се маха фолиото и се допичат постните пълнени чушки с нахут и кисело зеле още 10 мин.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: