Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зелен фасул с домати и чесън

Зелен фасул с домати и чесън

редакция:
Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Зелен фасул с домати и чесън2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Ще ви изненадаме със зелен фасул, какъвто не сте опитвали досега - крехък и ароматен"

Необходими продукти

  • лук - 2 глави
  • чесън - 6 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • канела
  • черен пипер - 1/ 2 ч.л.
  • мента - изсушена
  • домати - 4 бр.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • зелен фасул - 600 г
  • телешки бульон - 150 - 200 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се сгорещяват зехтина и в него се запържва ситно нарязания лук. Като поомекне, се добавят счуканите скилидки чесън.

След 3 минути се поръсва със щипка канела, черен пипер и изсушена мента. Добавят се доматите, нарязани на кубчета, сол, 2 с.л. пресен лимонов сок и полусварения зелен фасул.

Всичко се залива с телешки бульон.

След като кипне, ястието се оставя да се задушава под капак на тих огън до готовност.

Рейтинг

4.6
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Караджова
Йорданка Караджова
Снимката няма нищо общо! Пише Лук,на снимката има червен лук и чери домати...прилича на салата и явно е.А рецептата е за нещо което се готви...
19.09.2023 16:08
Krasi Vangelov
Krasi Vangelov
Канела в зелен фасул?
Интересно. Нямам търпение да пробвам.
07.09.2019 00:45
1
Явор
Явор
Много черен пипер и чесън, ще се подлютя.
10.01.2011 19:46
1