Начин на приготвяне
Първо, сварявате около 1 килограм картофи, след като ги свалите от огъня, изливате горещата вода и обливате картофите със студена.
Обелете ги и ги нарежете на дребни горе-долу еднакви кубчета или дискове, а може и да комбинирате.
Белите моркова и го режете на ситно, както и чушката. Прибавяте граха, почиствате и настъргвате на ренде лука. Смесвате добре съставките, като прибавяте лъжичка кокосово масло или друго масло по ваш вкус. Прибавяте подправките, за да овкусите.
За заливка използвайте растителното мляко, което може да е соево, бадемово, кокосово, овесено, оризово или друго.
Към него прибавяте галета, брашно, черен пипер, сол и бъркате. Със сместа заливате огретена.
Печете около половин час запеканката с карфиол, като аз използвах затворен керамичен съд. В последните 5-10 минути от печенето махнах капачето.
Плейтването не се получава много красиво заради съда, в който е печено.
Трудно е да не се наруши цялостта на парчето постен картофен огретен, което искате да сервирате, но пък в случая определено компенсира с вкус!