Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Огретен»Постен картофен огретен

Постен картофен огретен

МиссаМисса
Новак
39158
Постен картофен огретен
Снимка: Мисса
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
220 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • картофи - 1 кг
  • грах - 100 г
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 1 голяма глава
  • кокосово масло - 1 ч.л.
  • растително мляко - 400 мл
  • галета - 1/2 с.л.
  • брашно - 1/2 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, сварявате около 1 килограм картофи, след като ги свалите от огъня, изливате горещата вода и обливате картофите със студена.

Обелете ги и ги нарежете на дребни горе-долу еднакви кубчета или дискове, а може и да комбинирате.

Белите моркова и го режете на ситно, както и чушката. Прибавяте граха, почиствате и настъргвате на ренде лука. Смесвате добре съставките, като прибавяте лъжичка кокосово масло или друго масло по ваш вкус. Прибавяте подправките, за да овкусите.

За заливка използвайте растителното мляко, което може да е соево, бадемово, кокосово, овесено, оризово или друго.

Към него прибавяте галета, брашно, черен пипер, сол и бъркате. Със сместа заливате огретена.

Печете около половин час запеканката с карфиол, като аз използвах затворен керамичен съд. В последните 5-10 минути от печенето махнах капачето.

Плейтването не се получава много красиво заради съда, в който е печено.

Трудно е да не се наруши цялостта на парчето постен картофен огретен, което искате да сервирате, но пък в случая определено компенсира с вкус!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: