Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Постна яхния с нахут

Постна яхния с нахут

Постна яхния с нахут
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Постна яхния с нахут - не е нужно да чакате постите, за да си хапнете от нея"

Необходими продукти

  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 бр.
  • нахут - 2 ч.ч замразен
  • червен пипер - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • шафран - 2 бр. нишки
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и моркова на дребно.

Запържете ги в тенджера под налягане с 3 с.л олио.

Добавете нахута, а след няколко минути и червения пипер.

Запържете за кратко и сложете доматеното пюре.

Налейте вода, колкото да покрие продуктите и добавете подправките към постната яхния.

Намалете котлона и затворете тенджерата с капак.

Варете до готовност на продуктите.

Сгъстете яхнията при нужда с размитото брашно с вода.

Оставете постната яхния с нахут за 5 минути на котлона и изключете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: