Ezine.bg»Рецепти»Салати»Унгарска салата с телешко месо

Унгарска салата с телешко месо

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Унгарска салата с телешко месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
65 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко месо - 500 г
  • картофи - 1.5 кг
  • лук - 200 г
  • чушки - 300 г червени, мариновани
  • кетчуп - 300 г
  • олио - 100 мл
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте телешкото месо с подсолена вода и варете до готовност. оставете го да се охлади и го нарежете на жулиени. Картофите се сваряват, охлаждат, обелват и нарязват на полукръгове. Лукът се почиства и се нарязва да полумесеци, а маринованите чушки се нарязват на едри парчета.

Продуктите се объркват добре в дълбока купа. Добавя се черен пипер и сол на вкус. Поръсват се с пресен магданоз и се заливат със смес от кетчуп и олио. Разбъркват се добре и се прибират в хладилник поне за 20 минути.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: