Ezine.bg»Рецепти»Салати»Тайландска салата с телешко месо

Тайландска салата с телешко месо

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Тайландска салата с телешко месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • маруля - 8 листа зелена салата
  • лук - 1 глава
  • целина - 1 стрък
  • краставици - 2 бр.
  • репички - 1 връзка
  • телешко месо - 400 г
  • соев сос - 6 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сусам - 3 с.л.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се начуква и се запържва по 3 минути от всяка страна в зехтина до образуване на златиста коричка. Слага се в чиния и се покрива с фолио за 10 минути.

Лимонът се изстисква. Репичките и краставиците се режат на кръгчета, целината се реже на тънко, лукът се реже на шайби. Всичко се смесва и се напръсква с лимонов сок.

В тигана, в който се е пържило месото, се излива соевият сос и се загрява за половин минута, като се разбърква. Месото се реже на тънки ивици и се слага в тигана, като се загрява на минимален огън за 2 минути.

Месото се изсипва в салатата, поръсва се със сусам и се полива със соса. Добавя се нарязаната зелена салата и всичко се разбърква.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: