Задушено пиле по селски

16/10/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 552
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушете добре пилешките бутчета. Загрейте мазнината и ги запържете от всички страни до готовност. Изпържените бутчета се прибират на топло, а в горещата мазнина се запържва лукът, нарязан на полумесеци.

Когато лукът омекне, се добавя брашното и червеният пипер. Запръжката се разрежда с около 600 мл гореща вода. Овкусява се с дафиновите листа, чубрицата и черен пипер. Налива се виното и се разбърква хубаво.

Бутчетата се връщат при соса и се задушават около 10 минути на слаб огън.

Преди поднасяне се поръсва с магданоз и джоджен.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар