Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Пастърма»Домашна овнешка пастърма

Домашна овнешка пастърма

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Домашна овнешка пастърма
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Животът е хубаво, когато на трапезата присъстват домашна пастърмичка и домашно винце"

Необходими продукти

  • овнешко месо - 2 кг
  • сол - 2 кг морска
  • червен пипер - 3 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • черен пипер - пожелание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме си съд, в който поставяме овнешкото месо.

Подготвяме предварително съда, като застиламе отдолу със солта.

Почистваме добре месото и го поставяме върху солта.

Останалата сол, поръсваме хубаво върху месото така, че да го покрие.

Покриваме съда с капак, а ако нямаме - с фолио, и оставяме в хладилника за 48 часа.

Вадим месото, премахваме солта и измиваме добре.

Наливаме си студена вода и поставяме месото вътре и оставяме за 24 часа отново в хладилника.

След като изтече времето, вадим и подсушаваме с кухненска хартия.

В съд си смесваме червения пипер и чубрицата.

Готовото месо овалваме хубаво от всички страни. Така процедираме до покриване на домашната пастърма с подправки.

Добре покритата с аромати овнешка пастърма закачваме прохладно място за около 10 дни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: