Начин на приготвяне
Разделете корите на две части, разгънати върху масата. Счукайте орехите и ги смесете с канелата и захарта. Разделете на две купчинки и всяка поръсете върху една от разгънатите кори.
Навийте корите на стегнати рула и ги нарежете на 12 парчета. Наредете в намазнена тава за баклава - с разрязаната част нагоре. Залейте получените охлювчета с разтопено масло.
Печете баклавата в умерено загрята фурна до готовност.
Готвата баклава залейте с горещ сироп, който сте приготвите от водата и захарта, варени заедно 15-тина минути.
След 4-5 чса обърнете сладките охлювчета, за да могат да се напоят и от другата страна.
След един ден са готови за поднасяне.
Баклавата на охлювчета с канела е много вкусна.