Ezine.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава на охлювчета с канела

Баклава на охлювчета с канела

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Баклава на охлювчета с канела2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • кори за баница - 500 грама фини
  • орехи - 200 грама
  • масло - 200 грама
  • захар - 600 грама
  • вода - 400 мл
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете корите на две части, разгънати върху масата. Счукайте орехите и ги смесете с канелата и захарта. Разделете на две купчинки и всяка поръсете върху една от разгънатите кори.

Навийте корите на стегнати рула и ги нарежете на 12 парчета. Наредете в намазнена тава за баклава - с разрязаната част нагоре. Залейте получените охлювчета с разтопено масло.

Печете баклавата в умерено загрята фурна до готовност.

Готвата баклава залейте с горещ сироп, който сте приготвите от водата и захарта, варени заедно 15-тина минути.

След 4-5 чса обърнете сладките охлювчета, за да могат да се напоят и от другата страна.

След един ден са готови за поднасяне.

Баклавата на охлювчета с канела е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: