Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват заедно с брашното и сместа се подправя на вкус с черен пипер.
Готовото тесто се разпределя в предварително намаслена и покрита с домакинска хартия тава с диаметър 35–40 см. Пече се 5–7 минути при температура 200–220 градуса.
След като се изпече, се поставя върху навлажнена кърпа и се навива като руло.
Копривата се почиства, изсипва се в голяма тенджера и се залива с вряла вода. Бланшира се около 2 минути, изплаква се със студена вода, изстисква се и се нарязва на дребно.
Лукът се реже на дребно, задушава се в мазнината за 10–15 секунди и се поръсва със смлените орехови ядки.
В дълбока купа се поставят копривата, намачканото сирене, лукът и киселото мляко и добре се разбъркват. Плънката се разпределя върху тестената платка, навива се руло и се прехвърля в намаслена тава.
Всички продукти за соса, доматеното пюре, чесъна, ригана и зехтина се поставят в купа и хубаво се разбъркват.
След това рулото се полива със соса и се пече около 10 минути в предварително загрята до температура 200 градуса фурна.