Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Постни пълнени чушки в тенджера

Постни пълнени чушки в тенджера

Постни пълнени чушки в тенджера3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Вкусни пълнени чушки, чудесни за пости, които се приготвят в тенджера и са ни наистина много любими"

Необходими продукти

  • чушки - 8 - 10 бр.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • чубрица
  • черен пипер
  • джоджен
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изчистват от семената и се надупчват с върха на ножа на няколко места. Лукът се нарязва на ситно, а морковът се настъргва и заедно се запържват в олиото.

Прибавят се подправките и се налива малко вода. Оризът се слага да се вари. Отстранява се от огъня и като се охлади малко се пълнят чушките.

Потапят се в брашно и се нареждат в тенджера с отвора към стената на тенджерата. Налива се топла подсолена вода, за да се покрият постните пълнени чушки.

Захлупват се с чиния отгоре, за да не се надигнат от водата.

Постните пълнени чушки в тенджера се варят на слаб огън 30-40 мин.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: