Начин на приготвяне
Преобладаващите в тази рецепта продукти имат антиоксидантен ефект върху организма, но главният протагонист и допринасящ за полезността на супата е чесъна.
Всички знаем, че той има благоприятно въздействие в много аспекти и най-вече по отношение на сърцето и кръвното налягане.
Най-полезен е, когато го консумираме суров, но и сготвен той също запазва голяма част от ценните си съставки.
В тази супа използваме стар чесън. Останалите продукти също са лесно достъпни и бързо и лесно можем да си приготвим тази полезна чеснова супа, вдъхновена от испанската кухня с мои малки изменения.
Скилидките чесън се обелват и накълцват. Слагат се в зехтина и се готвят на слаб/умерен огън 5-6 минути или докато замиришат приятно.
Тъй като температурата е ниска, спокойно си запържваме при чесъна и червения пипер за няколко секунди, разбърквайки.
Налива се бульонът, слага се черен пипер, сол и дафиновия лист и здравословната супа се оставя да къкри 25 минути на умерен огън под капак.
Накрая се чукват едно по едно яйцата и се разбърква, за да станат на конци.
Чесновата супа за здраво сърце се поднася гореща, поръсена с пресен магданоз и с филийки препечен пълнозърнест хляб.
Добър апетит!