Начин на приготвяне
Картофите се измиват хубаво и без да се обелват се слагат в намазнена тавичка. Поръсват се сол и струйка зехтин, след което се слагат да се пекат във фурната за около час.
Печените картофи се издълбават като лодки, а издълбаната вътрешност се намачква с помощта на вилица.
Прибавя се натрошеното сирене, настърганият кашкавал и щипка черен пипер.
С лентичките бекон се увива всеки един картоф, като краищата им се подвиват навътре към издълбаната част, където се слага от плънката със сирене и кашкавал.
По средата на картофената плънка се прави вдлъбнатинка и в нея се чуква по едно яйце.
Пълнените картофи се връщат във фурната и се запичат докато яйцето се стегне. Сервират се поръсени с нарязани перца сибирски лук или зелен лук.
Пълнените картофи с яйце и бекон са готови.