Начин на приготвяне
Нарежете пилето и го сварете. След това обезкостете пилето и накъсайте месото на парченца. Някои предпочитат месото за фрикасето да е на по-малки парченца, но аз лично предпочитам по-голями. Въпрос на вкус.
Запържете брашното в загрятото масло. С непрекъснато бъркане добавете прясното мляко и след това - пилешкия бульон. Не трябва да има бучки, затова трябва да се разбърка много добре.
Добавяйте постепенно бульона, защото трябва да се получи сос с гъста консистенция.
Щом заври сосът, добавете пилешкото месо и овкусете със сол, пипер и лимонов сок.
Ако желаете, можете да си добавите и малко гъби към вашето фрикасе, които предварително сте запържили в малко масло. Получава се страхотно ястие.
Бъркайте около 10-тина минути и махнете пилешкото фрикасе от котлона.
Поднесете порциите, поръсени с пресен магданоз.
Класическото Пиле Фрикасе е готово.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни изпитани рецепти за фрикасе.
Коментари