Начин на приготвяне
Почистете сливите от костилките и ги оставете настрана. Карамелизирайте захарта за карамела, но внимавайте да не прегори, защото ще нагарча.
Веднага изсипете готовия карамел в тава с диаметър 26 см. Прибавете маслото към още горещия карамел, за да се разтопи.
Наредете разполовените сливи отгоре. Разбийте яйцата с ванилията и захарта. Добавете към тях пресятото брашно и 2 лъжици ром, разбъркайте.
Изсипете сместа за кекса върху сливите. Печете сладкиша в загрята на 170 градуса фурна около 30 минути. Веднага след изпичане обърнете плодовия сладкиш върху поднос.
По желание поднесете с бита сметана или сметанов сладолед - много ще си подхожда.
Обърнатият сладкиш с яйца и сливи е готов.