Начин на приготвяне
Обелете и измийте лука. Разрежете го на няколко парчета и го сложете в кухненски робот.
Добавете вътре киселите краставички, каперсите и копъра. Смелете ги на дребни парчета.
Прехвърлете в купа. Добавете крема сиренето, горчицата, зехтина и черния пипер. Разбъркайте добре.
Поставете сьомгата на дървена дъска. Нарежете ленти от по 5*10 см. Сложете от плънката и завийте на руло. Внимавайте да не цапате парчета отвън с плънката, защото е бяла и ще се вижда.
Завийте всяко парче в стреч фолио, като внимавате да не развалите кръглата форма.
Подредете в купа или чиния и оставете в хладилника за един час да стегнат празничните хапки.
Извадете и отстранете фолиото.
Забодете по една клечка във всяко парче и подредете рулцата с пушена сьомга в подходяща чиния. Поръсете с копър и понесете.