Начин на приготвяне
Тиквата изчистете, обелете и нарежете на по-малки парчета. Сложете я в подходяща тава, отгоре поръсете със захар. Изсипете вода и сложете във фурна за 30-40 минути на 200 градуса.
Тиквата трябва да омекне. Щом това стане, извадете тавата и охладете.
Яйцата разбийте със захарта, добавете ванилията. Малко по малко добавете олиото. В дълбока купа пресейте брашното и бакпулвера.
Добавете половината от водата, която предварително трябва да се затоплили леко. Разбъркайте или разбийте с миксер. Добавете половината от брашното, отново разбъркайте.
Добавете останалите части брашно и вода. Пак разбъркайте до получаване на гъста каша. Изсипете една чаша от нея в купа.
Тиквата пасирайте или намачкайте с вилица. Прибавете е в купата с кашата. Объркайте.
В другата част от сместа за сладкиша с тиква добавете предварително пресятото какао. Разбъркайте.
Пригответе си тава 26 см в диаметър, намажете я с олио. Изсипете сместа с какаото в нея, заравнете хубаво. Върху него на определени места сложете от тиквената смес.
Леко, с помощта на лъжица, натиснете тиквената смес, но не я разнасяйте навсякъде. Така ще се получи ефектен и сочен сладкиш.
Затоплете фурната на 170 градуса. Печете сочния сладкиш с тиква за около 30-40 минути или до готовност.