Начин на приготвяне
Първо си подгответе формички за фунийки, които трябва да намазните. От посочените продукти замесете меко тесто. За по-лесно го разделете на две топки, оставете да отпочине за 10-тина минути.
Разточете едната топка на тънка кора и я нарежете на ленти с ширина около 1 см.
Увийте лентите тесто по формите - започнете отдолу, прищипвайки тестото, за да не се отвори по време на печенето, като навивате нагоре като спирала.
Застъпвайте долния пласт отодолу и нека върви към горния разширен крей до събирането на двете части на фунийката. Не навивайте догоре.
След като изпечете фунийките отделете внимателно формата.
Сварете крема според указанията на опаковката. Напълнете фунийките с леко охладения крем и потопете отвора в смлените орехи. Поставете ги изправени в съд с борд. Оставете да престоят до пълното охлаждане на крема.
Може да ги напълните със сметана, по-гъст сладкарски крем или каквото желаете.
Страхотните фунийки с домашен крем са готови.