Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодов сладкиш»Прасковен сладкиш с шоколадов топинг

Прасковен сладкиш с шоколадов топинг

Прасковен сладкиш с шоколадов топинг2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12

Необходими продукти

  • яйца - 4
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • прясно мляко - 3 с.л. топло
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1
  • праскови - 2 - 3
  • млечен шоколад - 100 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със захарта. Добавете към тях млякото и олиото. Прибавете пресятото заедно с бакпулвера брашно.

Разбъркайте сместа и я изсипете в тава с хартия за печене (размери 24-26 см).

Почистете и нарежете прасковите на филийки. Наредете ги върху тестото.

Печете плодовия сладкиш в загрята на 180 градуса фурна около 40 минути.

Извадете сладкиша и го охладете. Украсете с разтопения шоколад.

Прасковеният сладкиш с шоколадов топинг е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: