Ezine.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Постен тиквеник със сушени плодове и мед

Постен тиквеник със сушени плодове и мед

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Постен тиквеник със сушени плодове и мед
Снимка: Росица Петрова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кори за баница - 8 бр.
  • тиква - 400 г
  • олио - 8 с.л.
  • стафиди - 50 г
  • сушени кайсии - 50 г
  • орехи - 50 г
  • мед - 4 с.л.
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквата на едро ренде.

Нарежете сушените кайсии и орехите на дребни парченца.

Намажете малка правоъгълна тава с малко олио.

Вземете две от корите за баница и ги намажете с малко олио. Поръсете с настъргана тиква, орехи и сушени плодове. По желание добавете и малко канела.

Навийте корите на руло и след това завийте на охлювчета. В центъра на всяко сложете по една ядка.

Подредете малките банички с тиква в тавата.

Отгоре ги намажете с малко олио и сложете да се пекат в загрята фурна на 180 градуса за 35-40 минути, докато добият приятен загар.

След изпичане оставете леко да се охлади тиквеникът и намажете всяка с по една супена лъжица течен мед.

Постният тиквеник със сушени плодове и мед е готов за консумация са след няколко часа.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: