Начин на приготвяне
Измийте и подсушете месото. Нарежете на малки пържоли, които са дебели около 1.5 см. Може и да го нарежете на малки късчета.
В чиния смесете брашното заедно с малко сол и черния пипер. Разбъркайте и оваляйте брашното.
Загрейте олиото и маслото в дълбок тиган, запечатайте месото до получаване на хубав златист цвят и от двете страни. Извадете и оставете пърженото месо настрана.
В същия тиган добавете нарязания праз и налейте водата. Задушавайте около 5 минути, като от време на време разбърквате.
Добавете нарязаните домати, зеленчукова подправка, червен пипер, риган и сол. Задушавайте още 5 минути.
В тава сипете половината от задушения лук. Отгоре наредете свинското и покрийте с останалия лук.
Залейте яхнията с червеното вино и покрийте с фолио. Печете около 30 минути, махнете фолиото и печете още 10-тина минути.
Яхнията свинско с праз на фурна е готова.