Начин на приготвяне
Измийте праза и го нарежете. В тенджера разтопете кравето масло и патешката мас. Запържете праза. Изчистете и измийте спанака. Нарежете го на дребно. Добавете го към праза.
След няколко минути сложете ориза. Запържете за 5 минути и налейте водата- 6 ч.ч. Добавете подправките и изчакайте да заври. Прехвърлете в тавичка и печете на 200 градуса ориза на фурна.
Малко преди да изври всичката вода, направете заливката на ориза с праз, като разбиете в купа киселото мляко, брашното, яйцата и содата с тел.
Натрошете сиренето вътре и нарежете пресен магданоз. Разбъркайте и залейте ориза със спанак и праз. Пуснете само на горен реотан и печете до златиста коричка.
Насладете се на ориз със спанак и праз на фурна.