Начин на приготвяне
Сложете брашното на кухненския плот и направете дупка в средата. Разтворете маята в прясното мляко.
Добавете останалите съставки и замесете месо тесто. Завийте с памучна кърпа и оставете на топло да втаса, докато утрои обема си.
Готовото тесто разточете на квадратен лист. Намажете го целия с мекото краве масло. Завийте на руло.
Разрежете по дължината и завийте на охлюв двете части като оставите разрязаната част от вън. В тавичка, застлана с хартия за печене, поставете едната част, а върху нея другата част.
Оставете на топло да втаса още веднъж. Намажете уникалната питка с разбития жълтък, олио и прясно мляко.
Печете коледната питка в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Извадете, оставете да се охлади и поднесете най-страхотната Коледна питка.
източник - Животът може да е вкусен
Коментари