Начин на приготвяне
Извадете кравето масло на стайна температура и го нарежете на парчета в купа. Оставете за половин или един час да се отпусне.
Добавете в купата пудрата захар, жълтъците, ванилията и брашното. Замесете меко маслено тесто.
Откъснете масло топче и сложете няколко капки от червената боя. С ръце намачкайте хубаво, докато се оцвети добре и равномерно.
Шприцовайте розички с накрайника за толумбички на разстояние в тава, застлана с хартия за печене. Направете малки топчета от червеното тесто и ги поставете отгоре на всяка розичка.
Внимавайте, правете ги малки, защото се надуват и стават големи. Печете коледните сладки в загрята фурна на 170 градуса.
Наглеждайте ги често, защото прегарят много бързо. Извадете, оставете да изстинат и поръсете шприцовани коледни розички с пудра захар.