Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Домашен тостерен хляб

Домашен тостерен хляб

Домашен тостерен хляб
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
20/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • брашно - 420 г
  • мая - 1 пакетче суха
  • прясно мляко - 250 мл
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • вода - 40 г
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • краве масло - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете брашното и направете кладенче. Сложете вътре останалите съставки и замесете гладко лепнещо тесто за хляб.

Прехвърлете го в намазнен съд и завийте с фолио. Оставете да втаса и да увеличи обема си.

Премесете готовото тесто веднъж върху набрашнена повърхност. Сложете тестото в тава с хартия за печене. Поръсете с малко брашно и оставете отново да втаса.

Предварително включете фурната на 180 градуса. Печете вкусния домашен хляб до златисто.

Щом е готов, извадете и завийте в кърпа да си обере топлото. Разрежете домашния тостерен хляб след като изстине.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: