Начин на приготвяне
Измийте пуйката и я осолете добре отвън и отвътре. Напръскайте я с изцедения сок от лимона.
В 1/3 част от олиото запържете наситнения лук и добавете ориза. Поръсете с червения пипер и посолете. Добавете чаша топла вода и задушавайте докато оризът поеме течността.
Махнете от котлона и поръсете с черен пипер и джоджен. С получената плънка напълнете пуйката. Налейте чаша вода и я зашийте.
Нарежете на ситно киселото зеле и го задушете до омекване в останалата мазнина. Сипете го тава, а отгоре наредете сланината, нарязана на тънки ленти.
Сложете отгоре пълнената пуйка и печете в силно загрята фурна до готовност.
За да не прегори печената пуйка, може да сложите фолио и да го махнете 30-тина минути преди готовност.
Коледната пуйка с кисело зеле е много вкусна.