ezine.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Вит коледен ябълков щрудел

Вит коледен ябълков щрудел

Вит коледен ябълков щрудел
Снимка: Христинка Колева
04/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките, след което ги нарежете на кубченца. Сложете ги в тиган с незалепващо покритие и ги посипете със захар и лъжица от маслото. Гответе до лекото карамелизиране на ябълките.

Разтопете останалото масло.

Вземете една кора и я намажете с масло. В късата страна на кората сложете част от ябълките. Посипете с натрошена бисквитка, стафиди и орехи. Навийте кората на руло и след това на охлювче - като за вита баница.

Сложете охлювчето в намазнена тава. Процедирайте така и с другите кори. Намажете щрудела с масло.

Печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Поръсете топлия щрудел с пудра захар.

Витият коледен ябълков щрудел е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: