Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гулаш»Класически телешки гулаш

Класически телешки гулаш

НикиНики
Новак
2358413k
Класически телешки гулаш3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
160 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • телешко месо - 600 г
  • лук - 1 бр.
  • домат - 1 бр
  • морков - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • червено вино - 100 мл
  • вода - 1 л
  • черен пипер
  • червен пипер
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука нарязваме и запържваме.

Щом омекне добавяме нарязаното на кубчета месо.

След това добавяме настъргания домат, нарязаните чесън и морков, сол, черен пипер, червен пипер е дафинов лист.

Разбъркваме и добавяме водата и виното.

Слагаме капака и оставяме ястието на тих огън за около 2 часа, докато сосът се сгъсти и месото омекне.

Поднасяме гулаша топъл с картофено пюре или прясна салата.

Разбира се, поднесете класически телешки гулаш с чаша червено вино.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: