ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехови Торти»Любимата домашна орехова торта

Любимата домашна орехова торта

Любимата домашна орехова торта
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 2ВИДЕО
14/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене5 мин.
Общо65 мин.
Порции10

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сложете ринга на форма за торта върху подходящ поднос. Важно е да се уверите, че размерът на блатовете е същия като на затворения ринг. Ако все пак има разлика, изрежете блатовете по края.

Пригответе крема за тортата. За целта загрейте 800 мл от подсладеното със захарта мляко и изсипете нишестето, което сте разтворили в останалите 200 мл мляко.

След като кипне, разбийте добре с тел. Сложете единия блат на дъното, полейте с 1/3 от млечния крем.

Поръсете с 1/3 от смлените орехи. Сложете втория блат, полейте с крем и поръсете с ядки.

Процедирайте така до изчерпване на блатовете, като накрая завършите с орехови ядки.

Охладете ореховата торта няколко часа.

След това леко прокарайте нож по вътрешния ръб на тортата.

Любимата домашна орехова торта е готова.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: