Любимата домашна орехова торта

14/12/2020
Приготвяне60 мин.
Готвене5 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо465
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Първо сложете ринга на форма за торта върху подходящ поднос. Важно е да се уверите, че размерът на блатовете е същия като на затворения ринг. Ако все пак има разлика, изрежете блатовете по края.

Пригответе крема за тортата. За целта загрейте 800 мл от подсладеното със захарта мляко и изсипете нишестето, което сте разтворили в останалите 200 мл мляко.

След като кипне, разбийте добре с тел. Сложете единия блат на дъното, полейте с 1/3 от млечния крем.

Поръсете с 1/3 от смлените орехи. Сложете втория блат, полейте с крем и поръсете с ядки.

Процедирайте така до изчерпване на блатовете, като накрая завършите с орехови ядки.

Охладете ореховата торта няколко часа.

След това леко прокарайте нож по вътрешния ръб на тортата.

Любимата домашна орехова торта е готова.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар