Класически Кремки Наполеонки

13/01/2021
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 800 г
  • прясно мляко - 300 мл студено
  • сладкарска сметана - 300 мл
  • пудинг - 200 г без варене
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Бутер тестото се разстила и реже на правоъгълни форми. Последните се редят в тава с хартия за печене и се пекат до готовност, Оставят се настрани да изстинат.

Сметаната се разбива на гъст крем, най-добре с помощта на миксер.

Прясното мляко се сипва в купа, към него се добавя пудингът. Разбърква се с миксер до пухкава смес. Двата крема се смесват.

В друг съд се раздробяват 2 или 3 бутерки. Трябва да станат на трохи. Останалите се режат по средата и се пълнят с готовия крем.

Отгоре вкусните наполеонки се топят в крем, а после се овалват в трохите. Редят се в подходящ поднос.

Кремките се прибират се в хладилник за 2-3 часа.

След като времето измине, Класическите Кремки Наполеонки са готови за сервиране.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар