Начин на приготвяне
Това е най-лесното и вкусно смути, което често приготвям за закуска. Засища много и зарежда с енергия и полезни вещества за едно добро начало на деня.
Освен варена тиквата за това смути може да се приготви и на пара, така ще запази максимално своите витамини и всички ценни съставки, сред които мощният антиоксидант бета каротен, калий (680 мг на 200 г тиква) фибри (3 г на 200 г тиква).
В комбинация с лененото семе и чия семената това смути от тиква става двойно по-полезно.
Лененото семе се счуква в хаванче или се смила, защото само така може да се усвои от организма.
Млякото, което се използва, е бадемово, но би могло да бъде и кокосово, соево или обикновено краве или овче, в зависимост от диетата, която спазваме.
Меда също може да се замени от сироп от агаве или друг подсладител.
Тиквата, млякото, меда и 10 грама от лененото семе се смилат в нутри блендер до кадифено гладка консистенция.
Налива се в чаша и се поръсва с чия семената и останалото ленено семе. По желание се слага и щипка канела, която си отива много в комбинация с тиквата.
Прекрасно утро с тиквеното смути със семена!