Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Солени бисквити с чедър и кимион

Солени бисквити с чедър и кимион

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Солени бисквити с чедър и кимион7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
33 мин.
Порции
15
"Хрупкави и много вкусни солен бисквитки с чедър, които си хапваме като следобеден снак"

Необходими продукти

  • чедър - 150 г зрял
  • брашно - 220 г
  • краве масло - 100 - 110 г на стайна температура
  • кисело мляко - 130 г гъсто, пълномаслено
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • кимион - около 2 с.л., на зърна
  • сол - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Настържете или смелете в блендер сиренето Чедър. Разбъркайте го с мекото масло.

2. Пресейте брашното в купа и смесете с няколко счукани зрънца кимион за лек аромат. По желание добавете щипка сол, макар че от чедъра, бисквитките си стават идеални на соленост и по мое мнение не е нужно допълнително да се овкусяват.

3. Към брашното сипете маслото с чедъра и киселото мляко с разбъркана в него лъжичка сода.

Омесете гладко тесто, като си добавите брашно, ако е необходимо. Ако пък ви е станало твърдо, сложете още лъжица мляко или масло.

4. От тестото откъсвайте малки топчета и сплесквайте между дланите си на кръгла бисквитка.

Подредете в тава покрита с хартия за печене. Ще ви излязат две дози. Поръсете всяка солена бисквита със зрънцата кимион.

5. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 15-18 минути или до приятен загар.

Хапвайте вкусните соленки изстинали.

Може да ги поднесете както за компания към разядка или дип, така и за закуска или следобедно похапване.

Като мезенце за бира също са идеални.

Добър апетит!

Солените бисквити с чедър и кимион са чудни!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: