Начин на приготвяне
1. Настържете или смелете в блендер сиренето Чедър. Разбъркайте го с мекото масло.
2. Пресейте брашното в купа и смесете с няколко счукани зрънца кимион за лек аромат. По желание добавете щипка сол, макар че от чедъра, бисквитките си стават идеални на соленост и по мое мнение не е нужно допълнително да се овкусяват.
3. Към брашното сипете маслото с чедъра и киселото мляко с разбъркана в него лъжичка сода.
Омесете гладко тесто, като си добавите брашно, ако е необходимо. Ако пък ви е станало твърдо, сложете още лъжица мляко или масло.
4. От тестото откъсвайте малки топчета и сплесквайте между дланите си на кръгла бисквитка.
Подредете в тава покрита с хартия за печене. Ще ви излязат две дози. Поръсете всяка солена бисквита със зрънцата кимион.
5. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 15-18 минути или до приятен загар.
Хапвайте вкусните соленки изстинали.
Може да ги поднесете както за компания към разядка или дип, така и за закуска или следобедно похапване.
Като мезенце за бира също са идеални.
Добър апетит!
Солените бисквити с чедър и кимион са чудни!