Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Парти бутчета с картофи и пресен лук

Парти бутчета с картофи и пресен лук

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Парти бутчета с картофи и пресен лук
Снимка: Геновева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Всеки иска да си бодне от парти бутчетата с картофи - но те са само за избрани и за онези, които са си записали рецептата"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 10 бр. парти
  • картофи - 1. 500 кг
  • зелен лук - 1 връзка
  • сол
  • червен пипер
  • унисос
  • вегета
  • олио
  • мащерка
  • за марината на парти бутчетата
  • олио - 2 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • сол
  • соев сос
  • червен пипер
  • подправка за пиле
  • сух чесън
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариноваме бутчетата с подправките, които са сол, черен пипер, червен пипер, сух чесън, горчица, подправка за пиле, олио и соев сос.

Обелваме картофите и ги режем на едри резени. Овкусяваме и тях със сол, червен пипер, черен пипер, вегета, олио и мащерка.

Изсипваме картофите в голяма тава и нареждаме маринованите парти бутчета отгоре.

Добавяме вода до половината на картофите. Печем на 180 градуса като периодично разбъркваме картофите и обръщаме месото.

След като картофите са омекнали и бутчета позапекли добавяме нарязания зелен лук отгоре и запичаме за още 10 минути.

Да ви е сладко!

Парти бутчетата с картофи и пресен лук са готови.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: