Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Пълнен шаран по семейна рецепта

Пълнен шаран по семейна рецепта

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Пълнен шаран по семейна рецепта
Снимка: Геновева
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • шаран - до 2 кг изчистен
  • печурки - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • орехи - 20 г
  • стафиди - 1 с.л.
  • ориз - 2 с.л.
  • черен пипер
  • девесил
  • хайвер - от рибата
  • сол
  • зехтин
  • бяло вино - 100 мл
  • соев сос - 2 с.л.
  • червен пипер
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се овкусява със сол и соев сос и се оставя така, докато приготвим плънката. За нея сгорещяваме зехтин и задушаваме лука и гъбите.

След това добавяме ориза, орехите и част от хайвера. Добавете и 1 ч.л. червен пипер и малко вода. Оставете да се сготви плънката, докато поеме водата.

Накрая овкусете със сол, черен пипер, девесил и добавете стафидите. Напълнете шарана с така приготвената плънка. Полейте го с бялото вино, след което го намажете обилно със зехтин.

Направете прорези отгоре на шарана и наредете нарязаните резени лимон. Ако ви е останал хайвер, добавете и него в тавата, сипете и още половин чаша вода.

Поръсете червен пипер към соса и завийте тавата с фолио. Сложете във фурната на 180 градуса за поне 1 час под фолио.

След което махнете фолиото и оставете да се запече нашия пълнен шаран. Добре е отдолу на тавата да поставите клечки, за да не залепне шаранът. Да ви сладко!

Пълненият шаран по семейна рецепта е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: