Начин на приготвяне
Маслото се оставя на стайна температура да омекне, след което се смесва с пудрата захар, двата жълтъка и ванилиите. Към получената смес се прибавя пресятото брашно.
Меси се до получаване на тесто, което се завива във фолио и се оставя да престои в хладилника за поне 2 часа.
След това тестото се изважда и се разточва на кора с дебелина около 1-1. 5 см. Изрязва се с формички и получените бисквити се пекат в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 8-10 минути.
Охладените сладки се оставят да се охладят върху решетка и се слепват с конфитюр. По желание се поръсват с пудра захар преди да се слепят.
За направата на моите коледни линцерови сладки аз използвах конфитюр от череша, а вие може да използвате друг вкус, който обичате.