Коледни линцерови сладки

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
1074731832
Коледни линцерови сладки
Снимка: Кристина Бонева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
20

Необходими продукти

  • масло - 125 г
  • пудра захар - 120 г
  • яйца - 2 бр. (жълтък)
  • ванилия - 2 бр.
  • брашно - около 250 - 300 г
  • конфитюр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се оставя на стайна температура да омекне, след което се смесва с пудрата захар, двата жълтъка и ванилиите. Към получената смес се прибавя пресятото брашно.

Меси се до получаване на тесто, което се завива във фолио и се оставя да престои в хладилника за поне 2 часа.

След това тестото се изважда и се разточва на кора с дебелина около 1-1. 5 см. Изрязва се с формички и получените бисквити се пекат в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 8-10 минути.

Охладените сладки се оставят да се охладят върху решетка и се слепват с конфитюр. По желание се поръсват с пудра захар преди да се слепят.

За направата на моите коледни линцерови сладки аз използвах конфитюр от череша, а вие може да използвате друг вкус, който обичате.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: