Начин на приготвяне
Това е класика, която мнозина вероятно знаят, когато приготвят маслени линцер сладки. Пикантно ядково тесто за бисквитки.
Можете да варирате подправките, както искате, а също така можете свободно да избирате формата и декорацията на вашите бисквитки. Веган вариант се прави много лесно, като замените яйцето със 1 с.л. смляно ленено семе и 2 с.л. вода а млякото с лешниково мляко.
Смелете фино кафените зърна и карамфила. Можете да пропуснете кафето, ако не ви допада. Аз харесвам тази комбинация на кафе с какао, вие си изберете.
Колкото е по-ароматно тестото, толкова са по вкусни бисквитките.
Първо, разбивате в купа маслото и захарта, след това добавете яйцето и ароматите.
След това замесете всички съставки заедно, за да образувате твърдо и гладко тесто. Добавете достатъчно мляко, така че тестото да се държи добре и да не се рони.
Ако искате директно да шприцовате бисквитките, добавете още малко мляко или ром да го омекотите повече. Ако ще изрязвате формички, оставете тестото за 30 мин в хладилник. Разделете тестото на две и завийте, преди да охладите .
Също така можете да добавите по 1 с.л. амарето или вишновка. Те придават на тестото специален вкус.
Брашното също може да замените с друго пълнозърнесто, тъй като бисквитките са тъмни от какаото и канелата с кафето, това няма да се отрази на вида им. Приятно приготвяне на тези ароматни и много вкусни пълнозърнести бисквитки!