ezine.bg»Рецепти»Риба»Маринована Риба»Маринована сьомга на оребрен тиган

Маринована сьомга на оребрен тиган

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
1064391821132
Маринована сьомга на оребрен тиган
Снимка: Кристина Бонева
03/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Поднесете маринована сьомга на оребрен тиган с подходяща гарнитура. Добър апетит!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зехтинът, чесънът и лимоновият сок се смесват и се втриват във филето от сьомга.

След това рибата се посолява и поръсва с черен пипер.

Оставя се да престои така около 15-20 минути и се пече на оребрен тиган на средна температура, като първо се поставя с кожата отдолу.

Времето за печене на филето от сьомга е не повече от 6-7 минути.

Трябва да се готви от всяка страна по 3-4 минути.

Поднесете маринована сьомга на оребрен тиган с подходяща гарнитура.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: