Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Кебап»Задушен кебап от заешко

Задушен кебап от заешко

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Задушен кебап от заешко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • заешко месо - 1 кг
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 10 скилидки
  • оцет - 2 ч.ч.
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • масло - или олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заешкото месо на парчета, залейте го с вода и оцета и го оставете да престои. Отцедете и овкусете със сол и черен пипер.

Набодете го на шишчета и го печете, като мажете с масло регулярно.

Вече изпеченото месо за кебап залейте със смес от скълцан ситно чесън, 3 с.л. масло, оцет на вкус, скълцан магданоз и малко вода, която се вари, докато се сгъсти.

Гарнирайте Задушен кебап от заешко с ориз.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: