Начин на приготвяне
Измийте старателно ориза. Гледайте водата, която излиза от него, да стане бистра и чиста.
Сложете в тенджера пилешкия бульон да заври.
Щом това стане, намалете силата на котлона и добавете предварително подготвения бульон.
Задръжте на котлона до пълното сваряване на ориза (ориентировъчно за около 15 минути).
През това време пригответе застройката на супата.
В отделна купа разбийте жълтиците на яйцата. С черпак добавете към тази смес малко количество от супата.
Разбъркайте и добавете още един. Отново разбъркайте. След третия черпак бавно и внимателно излейте яйчената смес в тенджерата с гръцката супа.
Прибавете лимоновия сок и след 5 минути изключете котлона.
Супата Авголемоно е готова.