Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа Авголемоно

Супа Авголемоно

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Супа Авголемоно
Снимка: Аника Войт
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Малкото минути, необходими за приготвянето на супа Авголемоно в никакъв случай не са за сметка на вкуса, даже напротив"

Необходими продукти

  • пилешки бульон - 2 л
  • ориз - 1 ч.ч.
  • жълтъци - 3 бр.
  • лимони - 60 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте старателно ориза. Гледайте водата, която излиза от него, да стане бистра и чиста.

Сложете в тенджера пилешкия бульон да заври.

Щом това стане, намалете силата на котлона и добавете предварително подготвения бульон.

Задръжте на котлона до пълното сваряване на ориза (ориентировъчно за около 15 минути).

През това време пригответе застройката на супата.

В отделна купа разбийте жълтиците на яйцата. С черпак добавете към тази смес малко количество от супата.

Разбъркайте и добавете още един. Отново разбъркайте. След третия черпак бавно и внимателно излейте яйчената смес в тенджерата с гръцката супа.

Прибавете лимоновия сок и след 5 минути изключете котлона.

Супата Авголемоно е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: